Blogs | 30 november 2021

Explainer video – opvallend veel impact

Video echt gaat nu echt explosief doorbreken in verkoopgerichte marketingcommunicatie. Ik hoor het al jaren. Jij waarschijnlijk ook.

En toch blijft het uit. Redenen laten zich raden. My wild quess? Het maken van een professioneel videootje kost te veel tijd. En daardoor te veul geld.

Dat geldt zelfs bij videoproducties die niet supergelikt zijn. En dus niet prachtig uitgelicht. Plus aan alle kanten bewerkt.

Ook raw video’s, bijvoorbeeld gemaakt met je iPhone, kosten te veel tijd. Want ook dan moet je natuurlijk weten wat je hoofdboodschap is. En een script (laten) maken.

Want je wilt dat je boodschap goed en op een natuurlijke wijze in beeld wordt gebracht. En het is wel zo prettig als ook het geluid en eventueel de muziek goed zijn.

Valt alles bij elkaar niet mee. Weet ik uit bittere ervaring.

Al zeg ik het zelf: ik kan aardig babbelen. Maar iets bondig en quasi-spontaan vertellen met een camera vlak voor je snufferd is toch een ander verhaal.

Een tijdje geleden dreef ik een paar uur lang zowel een cameraman als mij zelf tot pure wanhoop tijdens pogingen om heel naturel enkele zinnetjes voor een video-opname uit te spreken.

Is helemaal nix geworden. Ligt daarom in de krochten van mijn notebook. Mag nooit online.

Gelukkig is er een prima alternatief om je boodschap via een overtuigende video wereldkundig te maken: een explainer video.

Ramon Freriks, oprichter/eigenaar van het Amsterdamse bedrijf EVA (Explainer Video Agency), vertelt je er op 8 december alles over in mijn marketingcafé online, tijdens het laatste mini-webinar van dit jaar.

Met zijn bedrijf maakt hij impactrijke explainer video’s voor externe en interne communicatie. Hierbij kan gekozen worden voor verschillende stijlen. Met inzet van animaties of live video. Of een combinatie.

In zijn presentatie laat hij diverse inspirerende voorbeelden zien. Bovendien gaat hij in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van video.

Programma marketingcafé online woensdag 08.12.21:

– 08.20 – 08.25 uur: Check-in via Microsoft Teams
– 08.25 – 08.30 uur: Welkomstwoord
– 08.30 – 09.00 uur: Gastspreker Ramon Freriks (EVA (Explainer Video Agency)
– 09.00 – 09.10 uur: Vragenrondje
– 09.10 – 09.15 uur: Afsluiting en check-out

Interesse om in 3 kwartier helemaal bijgepraat te worden? En dat kosteloos? Snap ik. Je bent van harte welkom.

Informatie en aanmelding (kan t/m 08.12.21)

Over Jeroen van Netten

Over Jeroen van Netten

Creatieve website marketeer/copywriter Jeroen van Netten is eigenaar van 1-mans bureau Rhinoz in Soest. Zijn twee specialismes: het maken van converterende WordPress websites en het schrijven van verkoop­­stimulerende marketing­­teksten waaronder SEO-webteksten. Met zijn ‘1-loket-aanpak’ bij het ontwikkelen van een nieuwe website of webshop staat hij er garant voor dat het totaal­plaatje van profilering, vormgeving, techniek en tekst perfect klopt. Zijn opdracht­gevers – vooral MKB-ondernemers – zijn onder meer actief in de ICT, de medische sector, bouw/vastgoed, de automotive branche en handel/industrie.