Blogs | 8 maart 2023

10 tijdbesparende AI-tools

Artificial Intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie, is volop in het nieuws. Iedereen lijkt er mee bezig. Vooral met de chat-tool ChatGPT van het Amerikaanse bedrijf OpenAI. Hiermee kun je op een menselijke manier vragen stellen of opdrachten geven. Velen vrezen dat deze tool ‘gekleurde’ informatie geeft. En een aantal tekstschrijvers en redacteuren voorziet dat ChatGPT hun werk volledig of grotendeels gaat overnemen. Die vrees heb ik totaal niet.

Je moet wel bedenken dat de kwaliteit van je werk als tekstschrijver/copywriter, dankzij de komst van ChatGPT, nu echt veel beter moet zijn dan wat die handige tool voortbrengt. Ook wat betreft SEO is er hoop voor mijn schrijvende vakbroeders en mij. Want zoals bekend straft Google ‘duplicate content’ genadeloos af. Als je je SEO-webteksten laat ophoesten door ChatGPT en dat vervolgens zonder of met weinig aanpassingen plaatst, zet je dus ‘duplicate content’ in. Je content is dan eerder gevaarlijk dan waardevol. Niet doen dus. ChatGPT vind ik geen bedreiging maar een niet meer weg te denken tool die we komende jaren met z’n allen steeds slimmer gaan inzetten.

Naast ChatGPT zijn er tal van andere superhandige en tijdbesparende AI-tools. Sommigen worden al jaren gebruikt. Alle links heb ik gecontroleerd en zijn uiteraard volkomen veilig. Doe er je voordeel mee!

1. Ocoya
Maak en plan publicaties van social media content 10 keer sneller dan nu: https://www.ocoya.com/

2. Podcastle
Maak opnames van studiokwaliteit, direct vanaf je computer: https://podcastle.ai/

3. Cleanvoice
Bewerk je podcasts volledig geautomatiseerd: https://cleanvoice.ai/

4. Synthesia
Maak AI-video’s door simpelweg tekst in te voeren: https://www.synthesia.io/

5. Vidyo
Selecteer met slechts enkele klikken korte fragmenten uit video’s: https://vidyo.ai/

6. Cleanup
Verwijder in secondes alles wat je wilt uit foto’s: https://cleanup.pictures/

7. Resumeworded
Verbeter je CV en je LinkedIn profiel in een handomdraai: https://lnkd.in/d9EurcnX

8. Quickchat
AI-chatbots voor het automatiseren van klantenservice informatie: https://www.quickchat.ai/ 

9. Puzzle
Bouw een op AI gebaseerde kennisbank voor je team en klanten: https://www.puzzlelabs.ai/

10. Theresanaiforthat
Uitgebreide database met AI-tools voor de meest uiteenlopende taken: https://lnkd.in/dKhqaaF3

Wil je samen bekijken hoe we de AI-tool ChatGPT slim en tijdbesparend kunnen inzetten voor jouw online/content marketing? Laten we afspreken.

Effectieve WordPress website/webshop of (SEO) teksten nodig? Maak vrijblijvend een afspraak voor een inspirerend adviesgesprek.

Of vul onderstaand contactformulier in. Ik neem dan binnen 24 uur contact met je op.

Over Jeroen van Netten

Over Jeroen van Netten

Creatieve website marketeer/copywriter Jeroen van Netten is eigenaar van 1-mans bureau Rhinoz in Soest. Zijn twee specialismes: het maken van converterende WordPress websites en het schrijven van verkoop­­stimulerende marketing­­teksten waaronder SEO-webteksten. Met zijn ‘1-loket-aanpak’ bij het ontwikkelen van een nieuwe website of webshop staat hij er garant voor dat het totaal­plaatje van profilering, vormgeving, techniek en tekst perfect klopt. Zijn opdracht­gevers – vooral MKB-ondernemers – zijn onder meer actief in de ICT, de medische sector, bouw/vastgoed, de automotive branche en handel/industrie.