Blogs | 20 december 2022

Ergste kantoortermen – fijne feestdagen!

In mijn vorige blogstory beloofde ik dat ik je zou verblijden met een toplijstje van irritante jeukwoorden die vandaag de dag op kantoor te horen zijn.

Hou een teiltje binnen handbereik. Want ze zouden wel eens peristaltische lichaamsreacties te weeg kunnen brengen.

1. Duurzaamheid
Kom je overal tegen. Zelfs no-nonsense bouwmarkt Gamma stopt haar communicatie er sinds kort vol mee. Mag volgend jaar overal een onsje minder.

2. Verbinden
Heb ik nooit iets mee gehad. Wel altijd jeuk van gekregen. Want wat wordt hier persies mee bedoeld?
Dat je iets gezamenlijks hebt? Of dat je het met elkaar eens bent? Weet jij het? Ikke niet.

3. Stip aan de horizon
Nogal zweverig. Ik zie iemand die met zijn of haar hand boven zijn/haar ogen wanhopig in de verte speurt. Volgens mij wordt gewoon bedoeld: een doel bereiken. Ik zeg: zeg dat dan.

4. Black Friday
Dankt zijn glansrijke hoge positie op dit lijstje aan het feit dat we Black Friday net achter de rug hebben. De term was niet 1 dag maar een tijd lang (leek wel 3 maanden) totaal onvermijdbaar. Thank God it isn’t Black Friday anymore.

5. Doorschakelen
Volgens mij wordt bedoeld: doorgaan met iets dat je goed doet. Misschien wel: nog meer energie steken in dat wat er goed gaat. Of ergens spoed achter zetten. Wie het weet mag het zeggen. Mail gerust.

6. Vaagtaal
Ik heb een ernstig vermoeden in welke ‘werkomgevingen’ mensen zich hieraan bezondigen. Maar die zal ik niet benoemen. Kan me namelijk ‘handel’ kosten. Dat wil ik niet natuurlijk. De volgende uitdrukkingen zijn enorm vaag: het primaire proces versterken, ketenpartners in hun kracht zetten qua omgevingsmanagement, op output sturen en – jakkes – iets tegen iemand aanhouden. Ook echt erg en ergerlijk: veranderopgave en waarde creëren.

7. Te popi
Bijvoorbeeld een bila, een heel kek klinkende afkorting voor bilateraal overleg. Oftewel overleg met één of meer andere mensen. Lijkt me logisch. Of je moet vinden dat ook overleg met jezelf mogelijk is. Of met je hond. Ook te popi: afvinken, uitrollen en levelen. En wat te denken van ‘hoe we in de wedstrijd zitten’? Hellup… ik grijp naar de talkpoeder.

Ben je er nog?

Hoop het wel. Want ik wil je hartelijk bedanken voor het (telkens) lezen van mijn blogstories.

Klanten: mijn grote dank voor jullie bijzonder gewaardeerde opdrachten in het afgelopen jaar. Je weet het: nieuwe opdrachten zijn altijd welkom. Kom maar op.

Prospects en suspects: promoveer jezelf tot klant van Rhinoz. Laten we in het volgende jaar eens een goed (ik durf het woord ‘inspirerend’ niet te gebruiken) gesprek inplannen. Je weet wel: wat anderen wellicht een ‘bila’ noemen.

Ik wens iedereen heel fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuw jaar!

Effectieve WordPress website/webshop of (SEO) teksten nodig? Maak vrijblijvend een afspraak voor een inspirerend adviesgesprek.

Of vul onderstaand contactformulier in. Ik neem dan binnen 24 uur contact met je op.

proeftekst

webcheck

Over Jeroen van Netten

Over Jeroen van Netten

Creatieve website marketeer/copywriter Jeroen van Netten is eigenaar van 1-mans bureau Rhinoz in Soest. Zijn twee specialismes: het maken van converterende WordPress websites en het schrijven van verkoop­­stimulerende marketing­­teksten waaronder SEO-webteksten. Met zijn ‘1-loket-aanpak’ bij het ontwikkelen van een nieuwe website of webshop staat hij er garant voor dat het totaal­plaatje van profilering, vormgeving, techniek en tekst perfect klopt. Zijn opdracht­gevers – vooral MKB-ondernemers – zijn onder meer actief in de ICT, de medische sector, bouw/vastgoed, de automotive branche en handel/industrie.