Blogs | 12 januari 2022

Positief nieuws in 2021 – kom op!

Het jaar 2021 gaat voor de meesten van ons niet de boeken in als hun leukste jaar. Tenzij je vaccinmaker bent natuurlijk. Of een al dan niet louche handelaar in mondkapjes.

Maar natuurlijk ook als je een grootgrutter bent. En dagelijks bijna dranghekken in je supermarkten moest plaatsen.

Sterker nog, voor hen was 2021 een topjaar. Was er afgelopen jaar voor ongeveer alle anderen dan helemaal niets positiefs? Of opbeurends?

Zeker wel. Volop zelfs. Maar je moet er natuurlijk wel een beetje voor openstaan. Ik klink nu een beetje als een zedenprediker. Maar je kent me: zo bedoel ik het niet.

Wel lijkt het me meer goed voor ieder van ons om dagelijks voldoende stil te staan bij leuke, ontroerende en verheugende nieuwsfeiten. Ook bij kleine lichtpunten.

Persoonlijk vind ik dat een prettige afwisseling van het ons dagelijks overstelpende en meestal negatieve Corona-nieuws.

Ik ben trouwens gestopt met het kijken naar talkshows waarin de zoveelste specialist of pseudo-specialist vooral heel goed blijkt te zijn in ‘achteraf voorspellingen’.

Sinds enige tijd volg ik op Corona-gebied alleen de hoofdlijnen. En kijk ik, braaf als ik soms ben, naar de ‘persco’s’ van ons aller overheid. Zelfs als hun nieuws weer eens voortijdig is uitgelekt.

Met dank aan nu.nl wil ik samen met jou heel kort terugkijken op enkele positieve nieuwsfeiten van 2021. Gewoon voor ‘de leuk’. Maar ook omdat ik het als onverbeterlijke optimist verdom om negativiteit in mijn brein toe te laten.

Raad ik jou ook aan. Want van negativiteit worden maar weinig mensen vrolijk (psychiaters waarschijnlijk wel). En ons dagelijkse werk en leven moet wel een beetje leuk blijven natuurlijk. Daar gaan we. Hierbij enkele positieve nieuwsfeiten in 2021:

– Minste werkloosheid sinds 2003: slechts 2,7% van de Nederlandse bevolking.
– Max Verstappen wereldkampioen in de Grand Prix Formule 1: en Hamilton werd slechts tweede.
– Adele en ABBA brengen een nieuw album uit: lekker belangrijk, toch?
– Recordaantal Nederlandse medailles op Olympische zomerspelen: waar een klein land groot in kan zijn.
– Eurovisie Songfestival: vond plaats in Rotterdam en was pure reclame voor BV Nederland.
Bijzonderheid: er was publiek bij.

Behoefte aan meer goed nieuws? Nu.nl heeft een aparte pagina met alleen maar goed nieuws.

Ben je inmiddels (weer) een beetje in een positieve bui? En popel je, nu de schoolvakanties erop zitten, om jouw producten en/of diensten online aan te prijzen?

Een content jaarkalender kan daarbij misschien bruikbaar zijn. Maar ik heb een beter idee: laten we een half uurtje vrijelijk online sparren. Levert je geheid inspiratie op. Ook leuk: kost je nix.

Nb 1:
Tenzij er acuut een volksoproer door uitbreekt, verblijd ik je voortaan niet meer elke week maar om de week met kakelverse tips & tricks op het gebied van online marketing en creatieve content.

Effectieve WordPress website/webshop of (SEO) teksten nodig? Maak vrijblijvend een afspraak voor een inspirerend adviesgesprek.

Of vul onderstaand contactformulier in. Ik neem dan binnen 24 uur contact met je op.

proeftekst

webcheck

Over Jeroen van Netten

Over Jeroen van Netten

Creatieve website marketeer/copywriter Jeroen van Netten is eigenaar van 1-mans bureau Rhinoz in Soest. Zijn twee specialismes: het maken van converterende WordPress websites en het schrijven van verkoop­­stimulerende marketing­­teksten waaronder SEO-webteksten. Met zijn ‘1-loket-aanpak’ bij het ontwikkelen van een nieuwe website of webshop staat hij er garant voor dat het totaal­plaatje van profilering, vormgeving, techniek en tekst perfect klopt. Zijn opdracht­gevers – vooral MKB-ondernemers – zijn onder meer actief in de ICT, de medische sector, bouw/vastgoed, de automotive branche en handel/industrie.