Blogs | 1 juni 2021

Verhoogde productiviteit – uitstelgedrag

Dit keer een nogal korte blog. Want het is eindelijk gaan zomeren. En eigenlijk geen weer om een blog te schrijven. Of om ander werk uit te voeren. Vind je ook niet?

Door het heerlijke zomerse weer krijg ik extra last van een kwaal waar ik al jaren aan lijd. Jij misschien ook: uitstelgedrag. Oftewel: het vooruitschuiven van werkzaamheden.

Moet ik met een tekstproductie op de proppen komen, SEO-tekst voor een website bijvoorbeeld, dan ga ik vaak allerlei andere dingen doen. Die stuk voor stuk heel urgent zijn. Niet dus.

Je kent het wel: ik ga mijn e-mail opruimen. Mijn projectmappen ordenen. En allerlei zakelijke contacten nabellen. En dan, als ik ongeveer niets spoedeisends meer kan verzinnen, begin ik met schrijven.

Dan ben ik niet meer te stoppen. Mijn vrouw Miranda die vanaf 12.30 uur minstens drie keer naar boven schreeuwt “Kom je nog eten?” weet het dan: heeft geen zin. Ik ben lekker aan het schrijven.

Misschien overweeg jij al een tijdje om je website (eindelijk) te verbeteren. Zodat het niet slechts een ‘visitekaartje’ is. Maar een effectieve sales machine. Die je meer bezoekers, klanten en omzet oplevert.

Het zou zo maar kunnen dat je die o zo belangrijke verbetering telkens maar voor je uitschuift.

En denkt: ‘dat komt later wel. In de zomer. Nee toch maar ná de zomer. Of misschien is het beter om dit eind van het jaar op te pakken. Zodat we in het nieuwe jaar een klant- en Google-vriendelijke website hebben.’

Je lijdt dan – net als ik en velen anderen – aan uitstelgedrag. Gelukkig is er een remedie: het zelfhulpboekje
‘Eat that Frog.’

Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag een makkie zijn.

‘Eat that Frog’ laat zien hoe je die uiteraard spreekwoordelijke kikker kunt opeten. Oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt.

In dit lekker praktische Nederlandstalige boekje over productiviteit legt auteur Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet al hun taken proberen uit te voeren. Maar zich focussen op de belangrijkste taken.

Hierbij zorgen ze ervoor dat die goed gedaan worden. Hij onthult onder meer hoe je voorkomt dat technologie jouw kostbare tijd domineert. En hij geeft 21 tips die je helpen om te stoppen met uitstellen.

Het boekje is onder meer te koop bij Bol.com. Of je het nu wel of niet koopt: wil je bijvoorbeeld je website verbeteren? Onder meer met overtuigende teksten? Stel dat niet uit.

Bel me gewoon: 0654.220.452. Of mail me.

Niet morgen. Gewoon vandaag.

Wat ook kan: via Microsoft Teams 30 minuten met mij sparren over jouw website. Of over jouw webteksten. Wellicht over de teksten voor je e-mail, blog of whitepaper. Plan mij maar in.

Effectieve WordPress website/webshop of (SEO) teksten nodig? Maak vrijblijvend een afspraak voor een inspirerend adviesgesprek.

Of vul onderstaand contactformulier in. Ik neem dan binnen 24 uur contact met je op.

proeftekst

webcheck

Over Jeroen van Netten

Over Jeroen van Netten

Creatieve website marketeer/copywriter Jeroen van Netten is eigenaar van 1-mans bureau Rhinoz in Soest. Zijn twee specialismes: het maken van converterende WordPress websites en het schrijven van verkoop­­stimulerende marketing­­teksten waaronder SEO-webteksten. Met zijn ‘1-loket-aanpak’ bij het ontwikkelen van een nieuwe website of webshop staat hij er garant voor dat het totaal­plaatje van profilering, vormgeving, techniek en tekst perfect klopt. Zijn opdracht­gevers – vooral MKB-ondernemers – zijn onder meer actief in de ICT, de medische sector, bouw/vastgoed, de automotive branche en handel/industrie.