Blogs | 21 september 2021

WebText Scan – scorende webtekst

Het was in Amersfoort. Plaats van handeling: een ouderwets drukke avond van de Amersfoortse business club waar ik al een paar jaar lid van ben.

De man met opvallende zwarte krullen en ik kenden elkaar nog niet. Aan een gezellig tafeltje raakten we in gesprek. ‘Ik doe in vlees’ zei hij.

Lachend voegde hij er aan toe: ik heb twee uitzend- en detacheringsbureaus’.

‘Wat doe jij?’ vroeg hij me vervolgens. Mijn standaardgrapje ‘Liefst zo weinig mogelijk’ haalde ik dit keer niet van stal.

Om minstens net zo gevat als hem over te komen antwoordde ik: ‘Ik doe in lucht’. Ook ik liet toen enkele seconden stilte vallen.

Daarna vertelde ik hem dat ik WordPress websites maak en marketingteksten schrijf. En dat ik dus – net als hij – geen tastbaar product heb maar als het ware lucht verkoop.

Vond onze krullebol een leuke benadering. ‘Zou je eens naar mijn website willen kijken?’ was zijn volgende vraag.

‘Want ik kan lekker commercieel babbelen. Maar het schrijven van effectieve teksten lukt me totaal niet. En anderen binnen mijn bureaus helaas ook niet’.

Zijn website staat bol van de content. Maar zijn webteksten zijn inderdaad verre van optimaal. Moeten veel bondiger en activerend zijn. En respons opleveren.

Zijn kopregels en platte teksten zijn bovendien totaal niet zoekmachinevriendelijk. Enorm zonde natuurlijk.

Binnenkort neem ik zijn webteksten onderhanden. Een flinke en uitdagende klus. Waar ik graag mijn tanden in zet.

Wil je weten of jouw webteksten optimaal zijn? Kies dan voor een MKB WebText Scan. Kost normaal € 160,-. Is tijdelijk volledig grateloos.

We kunnen ook eens (live) afspreken en samen bekijken of en hoe je je webteksten kunt optimaliseren. Zodat je website echt een salesmachine voor je wordt.

Effectieve WordPress website/webshop of (SEO) teksten nodig? Maak vrijblijvend een afspraak voor een inspirerend adviesgesprek.

Of vul onderstaand contactformulier in. Ik neem dan binnen 24 uur contact met je op.

proeftekst

webcheck

Over Jeroen van Netten

Over Jeroen van Netten

Creatieve website marketeer/copywriter Jeroen van Netten is eigenaar van 1-mans bureau Rhinoz in Soest. Zijn twee specialismes: het maken van converterende WordPress websites en het schrijven van verkoop­­stimulerende marketing­­teksten waaronder SEO-webteksten. Met zijn ‘1-loket-aanpak’ bij het ontwikkelen van een nieuwe website of webshop staat hij er garant voor dat het totaal­plaatje van profilering, vormgeving, techniek en tekst perfect klopt. Zijn opdracht­gevers – vooral MKB-ondernemers – zijn onder meer actief in de ICT, de medische sector, bouw/vastgoed, de automotive branche en handel/industrie.